Fodring pr. smartphone: Køb fodervogn hos Bulldog Agri

Er du landmand med en stor husdyrbesætning, kan du spare tid og kræfter ved at anskaffe en fodervogn – det kan du i øvrigt også, hvis din besætning ikke er helt så stor.

Fordelingen af foder til dine køer eller svin går hurtigere og mere effektivt, og hvis du har begge dele, sørger fodervognen for, at det rigtige foder bliver leveret til de rigtige dyr.

Mange valgmuligheder – mange overvejelser

Der findes efterhånden fodervogne af mange brands og talrige modeller på det danske marked, så det kræver en del overvejelser at vælge den rette. Du kan med fordel kontakte Bulldog Agri, som importerer landbrugsmaskiner og sælger til slutbrugeren.

Bulldog Agri forhandler et bredt udvalg af fodervogne og foderblander til kvæg, og anbefaler især de mange modeller fra italienske Storti.

Du kan ringe eller kontakte firmaet via bulldog.dk, hvis du ønsker svar på spørgsmål, som f.eks.

  • Størrelse og kapacitet
  • Vertikal eller horisontal blander
  • Selvkørende eller bugseret fodervogn
  • Ekstra udstyr

Størrelse og kapacitet har naturligvis stor betydning. Rent lavpraktisk skal fodervognen kunne komme rundt på terrænet, hvad enten den bugseres eller er selvkørende; og den skal kunne producere den mængde foder, der er brug for. Hvis der er tale om en vertikal model, må den imidlertid ikke være for stor, da det er vanskeligt at lave mindre portioner foder.

Det handicap har horisontale modeller ikke; de hakker desuden foderet betydelig finere end de vertikale. Men til gengæld kan du hælde næsten hvad som helst i en vertikal model, og det hele bliver blandet – så der er flere ting, der skal opvejes for og imod.

Nogle af de Storti-modeller, Bulldog Agri forhandler, eksempelvis de selvkørende, vertikale Dobermann-modeller, findes i adskillige størrelser, så du burde kunne finde én, der passer til din bedrift.

Selvkørende eller bugseret?

Skal du vælge en selvkørende model? En selvkørende fodervogn er dyr, men den sparer tid, og den kan klare tre maskiners arbejde. Det betyder imidlertid, at hvis den bryder sammen, skal der tre maskiner til at erstatte den, mens den repareres. Den er ikke terrængående, så der e

Et vigtigt udstyr til din fodervogn er et godt vejesystem – og her er der også mange muligheder at vælge imellem. Vejesystemerne kan ikke blot bruges til at styre dit lager, så du kan fodre så effektivt som muligt; de kan også lagre alle relevante data omkring din fodring. Bulldog Agri kan sågar levere apps, som sætter dig i stand til at overskue hele fodringsplanen via din smartphone.