Alkoholisme er en sygdom – sådan behandles den bedst

22. september 2022

Alkoholisme er ikke bare et mindre problem, som kan løses internt i en familie eller en vennegruppe. Alkoholisme er en seriøs sygdom, som kræver en seriøs behandling, for kun på den måde kan et langvarigt stop for alkohol etableres.

Men hvordan behandles alkohol bedst, og hvad kan du gøre, hvis du har en alkoholiker i den nære omgangskreds eller i familien?

Behandling for alkoholisme

Den bedste og mest effektive kur mod alkoholisme er behandling med indlæggelse. Alkoholisme er en sygdom, der skal arbejdes med i dybden for at løse problemet på et psykologisk niveau. Derfor er behandling med antabus sjældent nok til at løse problemer med alkoholisme, og faktisk findes der ikke nogen effektiv medicins behandling, der kan hjælpe et menneske ud af alkoholisme.

I stedet er behandling i form af terapi det mest effektive valg. Under forskellige terapiformer vil den alkoholiserede arbejde sammen med professionelt personale for at nå ned i den alkoholiseredes psyke.

Dette foregår over 5 ugers intensiv døgnbehandling, og det er den eneste fornuftige tidsramme, hvis hele den alkoholiseredes indstilling til alkohol og livet generelt skal ændres.

Hvad gør du, hvis den alkoholiserede ikke vil indse problemet?

Det er helt normalt, at en alkoholiker ikke kan erkende eller indse, at vedkommende har et problem med alkohol. Selvfornægtelsen er en naturlig del af et misbrug, men det gør det kun sværere for dig som pårørende at hjælpe.

Hvad kan du som pårørende gøre i sådan en situation? Den bedste løsning er at tage fat i et behandlingscenter, som kan arrangere et ophold for den alkoholiserede. Herefter er det ofte nødvendigt at konfrontere den alkoholiserede direkte og fremstille ham eller hende for de nødvendige konsekvenser.

Her kan det blive nødvendigt at være ’hård’ og stille den alkoholiserede stolen for døren, så han eller hun forstår, at behandling er nødvendig nu.

Relateret Artikler

Weboil.dk har kædesavsolie og Total motorolie

Weboil.dk har kædesavsolie og Total motorolie

Du får billig kædesavsolie og flere typer af Total motorolie, fordi weboil.dk selv importerer mange forskellige slags olie, dog udelukkende kvalitetsolier fra brands, de står inde for. Total motorolie smører og beskytter din bilmotor. ARDECA kædesavsolie overholder...

En verden af slik hos SlikWorld

En verden af slik hos SlikWorld

Har du en sød tand? Så er SlikWorld stedet for dig. De tilbyder et bredt udvalg af slik til dem med en sød tand. Du kan finde alt dit yndlingsslik ét sted og få det leveret lige til din dør. Her finder du et også et stort udvalgs af slik og slik fra hele verden....

3 køkkenmaskiner der gør det lettere i et køkken

3 køkkenmaskiner der gør det lettere i et køkken

Med en travl hverdag, så er det ikke altid så interessant at bruge lang tid i et køkken. Det kan derfor friste at bestille mad udefra, eller at købe færdigretter i et supermarked. Dette behøver dog slet ikke at være nødvendigt. Der er mange måder, hvorpå man kan gøre...