Byd dine gæster velkommen med et dækket bord

Der er intet, der tager så godt imod dine gæster som et bord, der er pænt dækket op. Det vidner om, at du har ventet dine gæster, og at du har gjort lidt ekstra ud af, at de skulle komme. Derfor er det også noget, der fortæller en historie om den stemning, du gerne vil have, der er rundt om bordet, hvorfor det veldækkede bord også hurtigt kan komme til at have en positiv indflydelse på maden, der indtages.

Mange af os spiser nemlig også med øjnene, og derfor er et smukt bord med til at skabe en god atmosfære.

Derfor er det vigtigt med et spisestel

At nå frem til et veldækket bord kræver heldigvis også kun nogle få komponenter, du således kan flytte rundt, indtil du når frem til det udtryk, du går efter. Start med en flot dug, der passer til stemningen. Placer herefter et godt spisestel på dugen på de pladser, hvor du gerne vil have at gæsterne placerer sig og vær ikke bange for at eksperimentere med et spisestel. Find for eksempel et spisestel her. Det kan nemlig skabe det unikke blikfang på et flot og veldækket bord sammen med glas, bestik og andet service, der skal bruges.

Og så er det tid til den sidste pynt.

Den sidste hygge

Det kan for eksempel være nogle smukke planter og blomster, som du placerer som en løber midt på bordet. Det kan være nogle levende lys, der kan bringe masser af hygge, eller det kan være andre små, dekorative ting, der passer til temaet for din borddækning.

For dig handler det om at være kreativ med, men samtidig praktisk. Pynten må ikke fylde hele bordet, således det bliver besværligt at spise, og den bør også koordineres i forhold til farver, således stemningen omkring bordet synes rolig og hyggelig.