Derfor skal du bruge knæbind når du træner

16. maj 2022

Hvis du har en knæskade, eller ønsker at forebygge en potentiel knæskade, bør du bruge et knæbind når du træner. Et knæbind kan nemlig mindske smerter og give støtte til knæet, så du hurtigere kommer dig over din skade. Et knæbind kan også bruges til forebygge skader, som endnu ikke er opstået.

Når du træner, hvad end der er tale om løb, håndbold, styrketræning, gymnastik eller noget helt andet, udsættes knæet for fald, slag og vrid som i værste fald kan resultere i en skade. Særligt uventede bevægelser har stor risiko for at give skader i knæet. Her kan et knæbind hjælpe mod skader i menisk, ledbånd og korsbånd.

Hvordan virker et knæbind?

Et knæbind virker ved at tilføre varme til knæet. Man kan lidt sammenligne det med opvarmning. Før man skal træne, starter man typisk ud med at varme op, så led, sener og muskler er klar til at blive brugt. Det samme gør et knæbind. Varmen, som knæbindet giver, øger nemlig blodgennemstrømningen i knæet og gør knæet mere smidigt og fleksibelt.

Knæbind kan også med fordel bruges når du ikke træner, hvis du fx døjer med gigtsmerter.

Hvilket knæbind skal jeg vælge?

Et knæbind er ikke bare et knæbind. Der findes et væld af forskellige slags. De mest almindelige typer knæbind er lavet af neopren eller stof. Der findes dog også knæbind med skinner, hængsler og meget andet.

Hvilket knæbind du skal vælge, afhænger helt af, hvad du skal bruge knæbindet til og hvilke skader du har. Nogen knæbind er fx gode mod irriteret knæskal og sene betændelse, mens andre er mere velegnede til smertelindring og stabilisering af knæet.

Hvis du er i tvivl om, hvilken slags knæbind du skal vælge, bør du rådføre dig hos din læge eller hos en professionel forhandler af knæbind.

Relateret Artikler

Giv dit barn det bedste efterskoleophold

Giv dit barn det bedste efterskoleophold

At sende dit barn på efterskole er en betydningsfuld beslutning for både forældre og børn. Det er en mulighed for personlig udvikling, faglig udfordring og ikke mindst en chance for at skabe livslange minder og venskaber. I denne guide kan du få mere at vide om,...

WebshopListen.dk: Din Vej til Online Shopping Excellence

WebshopListen.dk: Din Vej til Online Shopping Excellence

I en verden, der bliver stadigt mere digitaliseret, har online shopping for længst fundet sit fodspor i vores daglige liv. Med en overflod af webshops og produkter til rådighed på internettet kan det dog nogle gange være en udfordring at finde de bedste tilbud og mest...

En guide til vellykkede arrangementer

En guide til vellykkede arrangementer

Planlægning af vellykkede begivenheder kræver omfattende planlægning, koordinering og ekspertise. Her kommer eventbureauer ind i billedet – de specialiserer sig i at levere professionel hjælp til at arrangere begivenheder, lige fra virksomhedskonferencer til private...