Derfor skal du bruge knæbind når du træner

16. maj 2022

Hvis du har en knæskade, eller ønsker at forebygge en potentiel knæskade, bør du bruge et knæbind når du træner. Et knæbind kan nemlig mindske smerter og give støtte til knæet, så du hurtigere kommer dig over din skade. Et knæbind kan også bruges til forebygge skader, som endnu ikke er opstået.

Når du træner, hvad end der er tale om løb, håndbold, styrketræning, gymnastik eller noget helt andet, udsættes knæet for fald, slag og vrid som i værste fald kan resultere i en skade. Særligt uventede bevægelser har stor risiko for at give skader i knæet. Her kan et knæbind hjælpe mod skader i menisk, ledbånd og korsbånd.

Hvordan virker et knæbind?

Et knæbind virker ved at tilføre varme til knæet. Man kan lidt sammenligne det med opvarmning. Før man skal træne, starter man typisk ud med at varme op, så led, sener og muskler er klar til at blive brugt. Det samme gør et knæbind. Varmen, som knæbindet giver, øger nemlig blodgennemstrømningen i knæet og gør knæet mere smidigt og fleksibelt.

Knæbind kan også med fordel bruges når du ikke træner, hvis du fx døjer med gigtsmerter.

Hvilket knæbind skal jeg vælge?

Et knæbind er ikke bare et knæbind. Der findes et væld af forskellige slags. De mest almindelige typer knæbind er lavet af neopren eller stof. Der findes dog også knæbind med skinner, hængsler og meget andet.

Hvilket knæbind du skal vælge, afhænger helt af, hvad du skal bruge knæbindet til og hvilke skader du har. Nogen knæbind er fx gode mod irriteret knæskal og sene betændelse, mens andre er mere velegnede til smertelindring og stabilisering af knæet.

Hvis du er i tvivl om, hvilken slags knæbind du skal vælge, bør du rådføre dig hos din læge eller hos en professionel forhandler af knæbind.

Relateret Artikler

Det helt rigtige rideudstyr til hesten – Finder du her

Det helt rigtige rideudstyr til hesten – Finder du her

Køb det bedste rideudstyr online og i butik hos Gymnastik og Ridesport.  Vi har et kæmpe udvalg både til din hest men også til rytteren. Vi har faktisk alle de bedste mærker på ét sted, både online og i butikken. Vi har naturligvis også til ethvert budget så alle er...

Solcellelamper er en fantastisk måde at skabe atmosfære

Solcellelamper er en fantastisk måde at skabe atmosfære

Solcellelamper er en fantastisk måde at skabe atmosfære og hygge i dit hjem på. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at solcellelamper primært oplades af sollyset - og kun minimalt af dagslys. Det betyder, at solcellelampenes lysstyrke vil afhænge af faktorer som...

Fuglekikkert i høj kvalitet fås hos Naturbutikken

Fuglekikkert i høj kvalitet fås hos Naturbutikken

Selvom det kan være spændende at se dyr på tæt hold, er det vigtigt, at vi giver dem plads. Vil du gerne opleve dem, er det derfor en god ide at overveje et teleskop eller en fuglekikkert. Hos Naturbutikken kan du finde netop dette og meget mere, så du kan følge med...