Derfor skal du bruge knæbind når du træner

16. maj 2022

Hvis du har en knæskade, eller ønsker at forebygge en potentiel knæskade, bør du bruge et knæbind når du træner. Et knæbind kan nemlig mindske smerter og give støtte til knæet, så du hurtigere kommer dig over din skade. Et knæbind kan også bruges til forebygge skader, som endnu ikke er opstået.

Når du træner, hvad end der er tale om løb, håndbold, styrketræning, gymnastik eller noget helt andet, udsættes knæet for fald, slag og vrid som i værste fald kan resultere i en skade. Særligt uventede bevægelser har stor risiko for at give skader i knæet. Her kan et knæbind hjælpe mod skader i menisk, ledbånd og korsbånd.

Hvordan virker et knæbind?

Et knæbind virker ved at tilføre varme til knæet. Man kan lidt sammenligne det med opvarmning. Før man skal træne, starter man typisk ud med at varme op, så led, sener og muskler er klar til at blive brugt. Det samme gør et knæbind. Varmen, som knæbindet giver, øger nemlig blodgennemstrømningen i knæet og gør knæet mere smidigt og fleksibelt.

Knæbind kan også med fordel bruges når du ikke træner, hvis du fx døjer med gigtsmerter.

Hvilket knæbind skal jeg vælge?

Et knæbind er ikke bare et knæbind. Der findes et væld af forskellige slags. De mest almindelige typer knæbind er lavet af neopren eller stof. Der findes dog også knæbind med skinner, hængsler og meget andet.

Hvilket knæbind du skal vælge, afhænger helt af, hvad du skal bruge knæbindet til og hvilke skader du har. Nogen knæbind er fx gode mod irriteret knæskal og sene betændelse, mens andre er mere velegnede til smertelindring og stabilisering af knæet.

Hvis du er i tvivl om, hvilken slags knæbind du skal vælge, bør du rådføre dig hos din læge eller hos en professionel forhandler af knæbind.

Relateret Artikler

Få forskellige typer paprika hos HEDEBOGAARD A/S

Få forskellige typer paprika hos HEDEBOGAARD A/S

HEDEBOGAARD A/S hjælper dig og din madlavning godt på vej! Hos www.hedebogaard.dk har man mere end 20 års erfaring med leverance af krydderier til danskere med smag for lækker mad. Nogle gange kræver det nemlig bare en lille knivspids smag for at gøre din hverdag en...

Få den bedste løbetur med on running sko

Få den bedste løbetur med on running sko

Løbesko er et must-have for enhver løber. De giver dæmpning og støtte, så du kan gå hele vejen. Men med så mange forskellige typer og mærker på markedet kan det være svært at vide, hvilket par der er det rigtige for dig. Her er en guide til at hjælpe dig med at vælge...

Få en førstklasses toilettaske med Cimi

Få en førstklasses toilettaske med Cimi

Leder du efter en cimi-taske, der er både stilfuld og funktionel? Så skal du ikke lede længere end til en cimi toilettaske! Denne taske er perfekt til at have alle dine vigtigste ting med, og den har endda et indbygget spejl, så du kan rette op på din makeup, når du...