Find den rigtige spinnestang til dig

Har du længe godt kunne tænke dig at begynde og fiske? Så er det helt sikkert at du skal prøve at fiske med en spinnestang. En spinnestang, også kendt som den mest almene fiskestang kan bruges til næsten alle former for fiskeri. Stangen bliver udgjort af et fiskehjul, line og endegrej. Stængerne bliver produceret i flere forskellige vægtklasser og længder. Den mindste stang, som også bliver kaldt UL-stænger har en oftest en længde på omkring 5-7 fod og en kastevægt, som ligger mellem 0-5 gram. Det er den her form for stang, som oftest vil blive brugt til at fiske i put & take, fange ørreder eller ved andre former for fiskeri. Du kan dog også finde lidt større stænger, der kan have en længde til op imod 11-12 fod. Denne form for fiskestang vil oftest blive brugt til mere groft fiskeri. Ligegyldigt, hvad du ønsker skal du i hvert fald tage et smut ind i det store udvalg og købe din næste spinnestang.

Forskellige situationer kan kræve andet end en spinnestang

Som nævnt ovenfor findes der er meget stort udvalg af spinnestænger. Det hjælper nødvendigvis ikke på at finde den rigtige spinnestang til dig. Der findes nemlig hundredvis af stænger, men det er dog meget vigtigt at at få sagt at mange stænger tilpasser forskellige former for lystfiskeri. Som nævnt tidligere vil en UL-stang være god, hvis du primært fisker i put & take, ønsker du derimod at dyrke havbars fiskeri på den jyske vestkyst, hvor der er meget vind og strøm , vil det være en god ide at vælge en lidt større spinnestang.

Vælg en spinnestang, som passer til dit fiskeri

Når du skal investere i en fiskestang, er det vigtigt at finde ud af om spinnestangen passer godt sammen med det fiskehjul, den line og det endegrej som du har tænkt dig at bruge. Hvis du er i tvivl om det er det ikke nogen skam at spørge om hjælp, da det er et stort marked at lede rundt i. På den måde er du også sikker på at du får den rigtige spinnestang med hjem, der dækker alle dine behov. Gå derfor på jagt i det store udvalg og find en spinnestang, der passer perfekt til dit fiskeri.