Husk tandlægen – det bliver du gladere af!

At gå til sin tandlæge handler ikke kun om at holde tænderne sunde og pæne at kigge på. Faktisk spiller dine tænder og din mund en stor rolle i mange aspekter af livet. Var du f.eks. klar over, at tænderne og deres sundhedstilstand har effekt på resten af din krop? Har du problemer af tænderne kan det naturligvis sprede sig i smerter til resten af dit ansigt og blive til en rivende hovedpine. Men dine tænder rammer ikke kun i deres mere lokale områder. Problemer med tænder eller mundsygdomme kan føre til fordøjelsesbesvær, dårlig søvn og meget mere. Derfor er der noget om snakken, når vi påstår, at du bliver gladere af at gå til tandlægen. Det er nemlig en præventiv vane, som sikrer, der ikke pludseligt opstår problemer, der kan påvirke helbredet eller gå hen og blive en økonomisk belastning for dig.

Kontrollen hos en tandlæge er, som du kan læse på https://teamtand.dk/, en forebyggende adfærd, hvor dine tænder tilses og bliver rengjort i dybden. Tandlægen kan i din forbindelse agere ved at give gode råd, hvis du f.eks. fører en livsstil, som er hård ved dine tænder. Det kan f.eks. være hvis du ryger eller har et overdrevet forbrug af sodavand. Er det tilfældet, hører du om, hvorfor det vil være en god idé at skabe nye vaner – og hvad konsekvensen er, hvis du fortsætter uvanen.

Dine tænder er vigtige for dit sociale liv

En del af at være glad er naturligvis at føre et godt socialt liv. Men problemer med tænderne kan også få negative konsekvenser her. Mange personer påtager sig en øget social distance ved ikke at smile lige så meget eller undgå at tale, da disse ting blotter deres tandsæt. Konsekvensen heraf er, at man trækker sig i sociale sammenhænge, hvilket kan give psykologiske problemer. Desuden er kroppen så simpelt indrettet, at smil og højt humør fysisk giver energi og livsmod. De ting kan derfor blive reduceret, som en konsekvens af at du døjer med tandproblemer eller lignende.

Tag derfor dine tænder seriøst, husk din tandlæge og nyd livet i fulde drag. Det bliver du glad for!