Hvad er blue light briller?

Blue light briller er briller, der beskytter dig mig det skadelige blå lys, der bliver udsendt fra en række elektroniske apparater som fx din computer, telefon, tablet osv. Ønsker du således at få svaret på: hvad er blue light briller? Så kan vi lige her være behjælpelige med at svare dig. Vi vil gennem denne artikel nemlig gøre dig klogere, således du kan vurdere, om det er noget, du ønsker at prøve af. Og det kan du med fordel overveje, hvis du sidder mange timer foran en skærm – enten fordi du arbejder på kontor, eller fordi du bruger din telefon meget i løbet af dagen. Men læs med, og så kan du selv vurdere det, efter du har fået svaret på dit spørgsmål: hvad er blue light briller?

 

Hvad er blue light briller – og hvorfor bør jeg bruge dem?

Udover, at vi alle bør kende svaret på: hvad er blue light briller? Så bør vi også alle kende til grunden, hvorfor vi bør anvende blue light briller. For i gennemsnit bruger vi danskere nemlig helt op imod 8 timer om dagen foran en skærm – om det så er en computerskærm eller en telefonskærm er helt ligegyldigt. De udsender begge det samme skadelige lys. Og når du sidder foran disse skærme, vil dine øjne altså blive udsat for uendeligt store mængder af blåt lys. Det strømmer nemlig ud af dine skærme, og det er skadeligt for dine øjne, idet de ikke har det nødvendige filter til at filtrere lyset væk. Det er til gengæld præcis det, som blue light briller har. Det er briller, der sørger for at beskytte dine øjne mod det skadelige blå lys.

 

Hvorfor er det blå lys skadeligt?

Det særlige ved blue light brillerne er altså, at de filtrerer det skadelige blå lys fra, før det rammer vores øjne. Og den er altså god nok, selvom du ikke kan se det blå lys. Det skadelige blå lys går nemlig ind under kategorien UV lys, som er en type af lys, vi ikke kan se, men som stadig er der. Og det er lys, der er skadelige, idet det har et højt energiniveau, da det ligger på lave bølgelængder. Du kan altså med fordel anvende blue light briller, hvis du døjer med hovedpine, eller hvis du har svært ved at sove om aftenen – dette er nemlig netop tegn på, at du har fået for meget blåt lys.