Hvorfor udvikles et alkoholmisbrug?

7. december 2021

Det lyder måske hårdt, men ikke alle mennesker har lige stor sandsynlighed for at undgå et alkoholmisbrug. Til gengæld kan der være mange forskellige grunde til, at folk ender i et misbrug, og dermed er der heller ikke en klar opskrift på det.

Fælles for alle, der ender i et alkoholmisbrug er, at de på den ene eller anden måde har lyst til at flygte fra virkeligheden. Men der findes tre faktorer, som primært spiller ind:

  • Psykiske lidelser
  • Biologiske faktorer
  • Social arv

Psykiske lidelser er den største årsag, som med tiden udvikler sig til et misbrug, fordi alkohol kan føles som en form for medicin mod de ubehagelige tanker.

Social arv har også ofte en betydning. Mange misbrugere er vokset op i hjem, hvor en eller begge forældre har været alkoholmisbrugere, og det sætter desværre sine spor.

Biologiske faktorer betyder, at du faktisk godt kan være født med en genetik, som gør, at du har en større risiko for at udvikle et misbrug. Det kommer til udtryk ved, at du har sværere ved at drikke ansvarligt og generelt har et større behov for alkohol end den gennemsnitlige person. Hvis der er tale om en biologisk faktor, er det en genetisk arvelighed.

Har du mistanke om et alkoholmisbrug?

Måske begynder mange faktorer at give mening for dig, når du læser det her. Det kan være, at du er klar til at erkende, at du selv har et misbrug, eller at du har mistanke om en, du holder af. Hvis det er tilfældet, er alkoholbehandling den rette løsning, så du kan komme tilbage til et liv uden misbrug.

Relateret Artikler

Med rauna garn sikre du dig garn med en vis blødhed og holdbarhed

Med rauna garn sikre du dig garn med en vis blødhed og holdbarhed

Rauna garn er en type garn, der er populært på grund af sin blødhed og holdbarhed. Det bruges ofte til babytæpper og andre ting, der skal være bløde og skånsomme mod huden. Rauna garn er også populært for sin modstandsdygtighed over for pilling, hvilket gør det til et...

Få forskellige typer paprika hos HEDEBOGAARD A/S

Få forskellige typer paprika hos HEDEBOGAARD A/S

HEDEBOGAARD A/S hjælper dig og din madlavning godt på vej! Hos www.hedebogaard.dk har man mere end 20 års erfaring med leverance af krydderier til danskere med smag for lækker mad. Nogle gange kræver det nemlig bare en lille knivspids smag for at gøre din hverdag en...

Få den bedste løbetur med on running sko

Få den bedste løbetur med on running sko

Løbesko er et must-have for enhver løber. De giver dæmpning og støtte, så du kan gå hele vejen. Men med så mange forskellige typer og mærker på markedet kan det være svært at vide, hvilket par der er det rigtige for dig. Her er en guide til at hjælpe dig med at vælge...