Hvorfor udvikles et alkoholmisbrug?

7. december 2021

Det lyder måske hårdt, men ikke alle mennesker har lige stor sandsynlighed for at undgå et alkoholmisbrug. Til gengæld kan der være mange forskellige grunde til, at folk ender i et misbrug, og dermed er der heller ikke en klar opskrift på det.

Fælles for alle, der ender i et alkoholmisbrug er, at de på den ene eller anden måde har lyst til at flygte fra virkeligheden. Men der findes tre faktorer, som primært spiller ind:

  • Psykiske lidelser
  • Biologiske faktorer
  • Social arv

Psykiske lidelser er den største årsag, som med tiden udvikler sig til et misbrug, fordi alkohol kan føles som en form for medicin mod de ubehagelige tanker.

Social arv har også ofte en betydning. Mange misbrugere er vokset op i hjem, hvor en eller begge forældre har været alkoholmisbrugere, og det sætter desværre sine spor.

Biologiske faktorer betyder, at du faktisk godt kan være født med en genetik, som gør, at du har en større risiko for at udvikle et misbrug. Det kommer til udtryk ved, at du har sværere ved at drikke ansvarligt og generelt har et større behov for alkohol end den gennemsnitlige person. Hvis der er tale om en biologisk faktor, er det en genetisk arvelighed.

Har du mistanke om et alkoholmisbrug?

Måske begynder mange faktorer at give mening for dig, når du læser det her. Det kan være, at du er klar til at erkende, at du selv har et misbrug, eller at du har mistanke om en, du holder af. Hvis det er tilfældet, er alkoholbehandling den rette løsning, så du kan komme tilbage til et liv uden misbrug.

Relateret Artikler

Giv dit barn det bedste efterskoleophold

Giv dit barn det bedste efterskoleophold

At sende dit barn på efterskole er en betydningsfuld beslutning for både forældre og børn. Det er en mulighed for personlig udvikling, faglig udfordring og ikke mindst en chance for at skabe livslange minder og venskaber. I denne guide kan du få mere at vide om,...

WebshopListen.dk: Din Vej til Online Shopping Excellence

WebshopListen.dk: Din Vej til Online Shopping Excellence

I en verden, der bliver stadigt mere digitaliseret, har online shopping for længst fundet sit fodspor i vores daglige liv. Med en overflod af webshops og produkter til rådighed på internettet kan det dog nogle gange være en udfordring at finde de bedste tilbud og mest...

En guide til vellykkede arrangementer

En guide til vellykkede arrangementer

Planlægning af vellykkede begivenheder kræver omfattende planlægning, koordinering og ekspertise. Her kommer eventbureauer ind i billedet – de specialiserer sig i at levere professionel hjælp til at arrangere begivenheder, lige fra virksomhedskonferencer til private...