Imponere naboerne med en flot plæne

30. juli 2021

Nogle gange kan der godt gå helt konkurrence i den på villavejen. Man vil gerne imponere med den flotteste plæne i hele nabolaget. Herunder får du nogle gode råd til hvordan du holder din græsplæne flot og velplejet.

Første skridt på vejen er at købe dig en god plæneklipper. Skriv derfor en Texas plæneklipper på årets ønskeliste. En kvalitetsplæneklipper, som altid giver et flot resultat. Nu har du i hvert fald styr på udstyret, så er der blot tilbage at følge nogle simple og gode råd.

Få den grønneste plæne i nabolaget

  • Slå græsset 1-2 gange om ugen i perioden april – oktober. Her vokser græsset stærkt, og det er med at følge med, så det ikke pludselig vokser uhæmmet og bliver for langt.
    .

  • Slå altid kun græsset i tørvejr. Når græsset er vådt lægger det nemlig sig ned, og bliver svært at slå.

  • Lad gerne det afklippede græs blive liggende på græsplænen. De fleste af os kan have en tendens til at hurtigt rive det hele sammen. Men græsset indeholder en masse næringsstoffer, og hvis du lader det lægge, skal du bruge mindre gødning næste gang.

  • Det er som regel ikke nødvendigt at vande græsset. I lange tørkeperioder kan græsset hurtigt komme til at få et visnet udtryk. Men med det samme der kommer regn, så vil græsset hurtigt blive grønt igen. Så fortvivl ej og hav tålmodighed.

  • Fjern mos og ukrudt. Et godt tip er at fælde de store træer, hvis du lider af meget mos på plænen. Mos trives nemlig bedst i skyggen, og derfor kan det hjælpe af fælde store buske og træer, som skygger ind på plænen. Desuden har plænen godt af lidt gødning – gør gerne dette to gange i løbet af sæsonen. Første gang i april måned og sidste og anden gang i august/september.

Relateret Artikler

Alt du skal vide om at få et nyt tag samt prisen på et nyt tag

Alt du skal vide om at få et nyt tag samt prisen på et nyt tag

At investere i et nyt tag til ens hus er en vigtig beslutning, som mange boligejere står over for på et eller andet tidspunkt. Selvom det kan være en omkostningstung proces, er der flere faktorer, der kan indikere, hvornår det er det rette tidspunkt at investere i et...

4 grunde til at vælge Enggårdens havemøbler

4 grunde til at vælge Enggårdens havemøbler

Har du brug for nye havemøbler til at pynte på terrassen eller balkonen? Overvej at investere i Enggårdens Havemøbler - en ægte dansk klassiker til udendørs brug. Hvorfor vælge netop disse møbler? Her er fire grunde til at overveje det.Kvalitet og holdbarhed:...

Kattens bedste ven: En guide til et katte kradsetræ

Kattens bedste ven: En guide til et katte kradsetræ

Katte er nogle af de mest elskede kæledyr i verden, og for god grund! De er bløde, kærlige og kan være en stor kilde til glæde og underholdning i vores liv. Men som alle katteejere ved, kommer katte med deres egne unikke udfordringer. En af disse udfordringer er at...