Imponere naboerne med en flot plæne

30. juli 2021

Nogle gange kan der godt gå helt konkurrence i den på villavejen. Man vil gerne imponere med den flotteste plæne i hele nabolaget. Herunder får du nogle gode råd til hvordan du holder din græsplæne flot og velplejet.

Første skridt på vejen er at købe dig en god plæneklipper. Skriv derfor en Texas plæneklipper på årets ønskeliste. En kvalitetsplæneklipper, som altid giver et flot resultat. Nu har du i hvert fald styr på udstyret, så er der blot tilbage at følge nogle simple og gode råd.

Få den grønneste plæne i nabolaget

  • Slå græsset 1-2 gange om ugen i perioden april – oktober. Her vokser græsset stærkt, og det er med at følge med, så det ikke pludselig vokser uhæmmet og bliver for langt.
    .

  • Slå altid kun græsset i tørvejr. Når græsset er vådt lægger det nemlig sig ned, og bliver svært at slå.

  • Lad gerne det afklippede græs blive liggende på græsplænen. De fleste af os kan have en tendens til at hurtigt rive det hele sammen. Men græsset indeholder en masse næringsstoffer, og hvis du lader det lægge, skal du bruge mindre gødning næste gang.

  • Det er som regel ikke nødvendigt at vande græsset. I lange tørkeperioder kan græsset hurtigt komme til at få et visnet udtryk. Men med det samme der kommer regn, så vil græsset hurtigt blive grønt igen. Så fortvivl ej og hav tålmodighed.

  • Fjern mos og ukrudt. Et godt tip er at fælde de store træer, hvis du lider af meget mos på plænen. Mos trives nemlig bedst i skyggen, og derfor kan det hjælpe af fælde store buske og træer, som skygger ind på plænen. Desuden har plænen godt af lidt gødning – gør gerne dette to gange i løbet af sæsonen. Første gang i april måned og sidste og anden gang i august/september.

Relateret Artikler

Se de moderne lejeboliger, Go’Bolig tilbyder

Se de moderne lejeboliger, Go’Bolig tilbyder

Du bør altid bo et sted, der giver dig en god hjemlig følelse uden problemer med hverken naboer eller udlejer. Go’Bolig er helt sikkert den rette boligportal for dig, der er på udkig efter lejeboliger i Danmark. De står altid klar til at hjælpe dig, så du får den helt...

Solcellelamper er en fantastisk måde at skabe atmosfære

Solcellelamper er en fantastisk måde at skabe atmosfære

Solcellelamper er en fantastisk måde at skabe atmosfære og hygge i dit hjem på. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at solcellelamper primært oplades af sollyset - og kun minimalt af dagslys. Det betyder, at solcellelampenes lysstyrke vil afhænge af faktorer som...

New Yorker vægge fra First Floor CPH

New Yorker vægge fra First Floor CPH

Hos First Floor CPH har de New Yorker vægge, der passer perfekt ind i moderne danske hjem. Hvis du er vild med de amerikanske trends, der strømmer fra den anden side af Atlanterhavet, så kan sådan en væg være noget for dig. Man får ikke kun en unik stil, der er også...