Lad dit barn nørde med sport på idrætsefterskoler

Har du et aktivt barn, der lærer bedst ved at bruge kroppen? Hvorfor så ikke sende barnet afsted til en idrætsefterskole, hvor motion og sport fylder meget. Bevares – dit barn slipper selvfølgelig ikke for at have boglige fag, men de blødes op med spændende linjefag, fællesgymnastik og hverdage, hvor dit barn bliver rystet sammen med andre aktive børn og får sig et netværk, der spænder bredt.

Har dit barn lyst til at nørde med sport?

Et eksempel på en idrætsefterskole finder du inde på www.vgie.dk, der er en skole i sønderjyske Vojens. Ved du allerede nu, at dit barn interesserer sig for en bestemt sportsgren? Hør dit barn om, hvor stor interessen er. For hvis dit barn har lyst til at bruge et år på at nørde med fodbold, ishockey, badminton eller springgymnastik, hvorfor så ikke lade hende gøre det og tage 10. klasse samtidigt?

Se hverdagen, barnet får på en idrætsefterskole

På et efterskoleophold lærer dit barn så småt at følge et skema selv, uden du behøver prikke til det. Er du eller dit barn interesseret i at vide, hvordan hverdagen er for en elev på en efterskole, så kan I inde på nogle efterskolers hjemmesider se, hvordan en dag grundlæggende er bygget op. Dagen starter med morgenmad. Så går lektioner som regel i gang – afbrudt af måltider og fællesaktiviteter.

Lad dit barn blive modent på en efterskole

Hvis du vil være sikker på, om dit barn er modent nok til at starte på en ungdomsuddannelse, så giv dit barn et efterskoleophold. Så får du afklaret, om hun har disciplinen, der skal til for at have et lidt større ansvar for sin egen læring, og om hun er pligtopfyldende. Og hvis du giver hende muligheden for at dyrke noget, som hun virkelig brænder for, og for at møde andre børn, så er det jo også skønt.