Læs om Pokémon

Pokémon er et franchise, som har været blandt de mest populære i verden i de seneste mange år. Pokémon-verdenen er tryllebindende og eventyrlig, og den er særligt populær blandt børn. Franchiset blev oprindeligt skabt omkring 1996/1997 af Satoshi Tajiri. Dengang skulle det være et spil til Nintendos spillekonsol Game Boy. Det har dog siden da udviklet sig til et verdensomspændende kulturelt fænomen, og produktfamilien indeholder i dag alt fra tv-serier og spillefilm til legetøj og kortspil. Pokémon handler om en verden hvori små væsner, pokémoner, lever side om side med menneskene. Pokémoner taler som udgangspunkt ikke, udover at de kan sige sit navn. Mange pokémoner lever frit, men andre opdrages af trænere, som de også lever sammen med. Gennem de fælles oplevelser knytter trænere og pokémoner tætte bånd til hinanden, og efterhånden som pokémonerne bliver dygtigere og ældre kan de udvikle sig til evolutioner, som er stærkere udgaver af dem selv. Nogle pokémoner, som eksempelvis Pikachu, Charmander, Bulbasaur og Squirtle, spiller større roller end andre i videospilserierne, tegneserierne og filmene. Der findes dog et væld af vidt forskellige pokémoner, faktisk findes der op mod 900 forskellige pokémoner i det fiktive univers. Pokémon er et fantastisk franchise, som ethvert barn kan finde stor glæde i at opleve.

Pokémon kort

Pokémon-kortspillet er blandt de mest populære kortspil i verden, og har været det siden det blev lanceret for mere end 10 år siden. Der udvikles og udgives til stadighed nye kortudvidelser til samlekortspillet, ligesom selve spillet udvikles løbende, til glæde for de mange fans, det har verden over. I Pokémon-kortspillet fungerer spillerne som Pokémon-trænere. De samler stakke af kort med deres favorit-pokémoner og spiller efterfølgende mod hinanden for at komme frem til, hvem den bedste Pokémon-træner er. Der er tusindvis af forskellige kort, hvorfor man kan samle unikke deck med alle sine favorit-pokémoner i.

Sådan spiller man Pokémon

Pokémon kan endnu spilles på spillekonsoler. I de fleste af disse spil har man rollen som en ung Pokémon-træner, der tager på eventyr for at blive en Pokémon-mester. På rejsen møder man forskellige pokémoner, som man kan vælge at forsøge at fange for at kunne træne dem og have dem med på sin videre rejse. Ét andet mål i spillene er ofte at skabe et så stort kendskab til så mange forskellige pokémoner som muligt. I Pokémon-universet er der både pokémoner, som er almindelige og pokémoner, som er mere sjældne. Der er sågar få legendariske pokémoner, som man kan være heldig at møde på sin rejse. Pokémoner trænes ofte til at kæmpe med hinanden om at være stærkest, men de dør aldrig i kampene, hvilket er en vigtig pointe. Udover de primære mål i spillet er der en masse sekundære sjove aktiviteter, som man kan kaste sig ud i.