Pas godt på dig selv i trafikken – 3 gode råd

Mange af os pendler hver eneste dag, på både korte og lange ture. Derfor er det vigtigt at bruge et par minutter på, hvordan du kan sikre dig bedre i trafikken. Nedenfor får du 3 gode råd, som du hurtigt kan overveje, inden du igen skal afsted på landevejen igen! Brug derfor 2 minutter og læs med nedenfor.

Gør din indkørsel mere sikker

Et af de steder i trafikken, som er farligst, er et, som man ikke ville have gættet på. Der er nemlig tale om din egen indkørsel. Hvis du bor et sted hvor du kører direkte ud på vejen fra din indkørsel, så er dette råd godt til dig. Hvis sigtbarheden til begge sider ikke er god, kan du løse dette problem med et trafikspejl – find et trafikspejl her. Du opsætter dit trafikspejl på den anden side ad vejen, i retning af den side, hvor sigtbarheden er dårlig. På denne måde kan du nemt se om der kommer biler på vejen, inden du kører ud.

Køb bil med høj sikkerhedsscore

Hvis du står overfor at skulle købe ny bil, kan du med stor fordel inddrage dette element i dine overvejelser. Mange tænker først og fremmest på brændstofsøkonomi eller acceleration. Men, bilens sikkerhedsforanstaltninger bør også vægte højt. Spørg derfor din bilforhandler om hvordan bilen rangerer rent sikkerhedsmæssigt og sørg for at inddrage dette i dine overvejelser inden du træffer den endelige beslutning.

Overhold fartgrænsen og kør ikke når du er træt

Derudover skal du selvfølgelig altid overholde fartgrænsen. Det kan aldrig betale sig at køre for stærkt og man sætter sit eget og andres liv på spil. Desuden bør du aldrig køre bil, når du er træt. Prøv altid at finde et alternativ til at køre, hvis du skal hjem når du er træt – her er dine reaktionsevne ikke optimale!