Sådan får du mere glæde ind i din dagligdag

Oplever du hverdagen ud fra triste, grå øjne, og synes du ikke, du kan finde glæde i det, der førhen gjorde dig glad? Så er det vigtigt, du gør en aktiv indsats for at vende dette mønster, så du kan blive glad igen. I det følgende får du en række gode tips til, hvordan du kan blive mere glad og positiv.

Skriv i en dagbog

Dagbogen er blevet rigtig populær igen som følge af bullet journal-bølgen. Det er helt op til dig, hvad du ønsker at fylde dagbogen med, men her er et par idéer, du kan lade dig inspirere af:

  • Fortæl, hvordan din dag har været – på godt og ondt.

  • Skriv et par ting ned, som du er taknemmelig for.

  • Svar på spørgsmål omkring dine drømme, hvor du ser dig selv om 10 år eller lignende.

Der er absolut ingen regler for, hvad du kan skrive i din dagbog. Det vigtigste er, at du bruger dagbogen som et middel til at få renset ud i hovedet, og til at få dine tanker ned på papir.

Snak med en psykolog

Nogle gange er dagbogsskribleri bare ikke nok. Bor du i København eller omegn, så find en psykolog i København, der kan hjælpe dig med at komme igennem de svære følelser eller kriser i dit liv. Det kan være rart at tale med en, der rent faktisk forstår dig – tilmed i trygge rammer.

Motion kan bringe glæden tilbage

Når du dyrker motion, frigives der et lykkehormon i din hjerne, kaldet endorfiner. Når disse stoffer frigives, kan du opnå en form for euforisk sindsstilstand. Lige netop af den årsag, er motion en vigtig kilde til glæde i hverdagen, og bevægelse er samtidig sundt for din krop. Du skal blot finde den motionstype, du kan lide og sætte i gang.