Se de mange familiesammenføring krav

Der er en række krav til familiesammenføring i Danmark, herunder at du skal være gift og over 24 år, at din ægtefælle skal have dokumenteret mindst ét visumbesøg i Danmark, at I ikke må være fætre og kusiner, og at jeres ægteskabsdokument skal være gyldigt i henhold til dansk lovgivning. Derudover må dit ægteskab ikke være et tvangsægteskab eller et skåneægteskab, du må ikke have begået vold mod din tidligere hustru eller mand eller være dømt for sådan vold, og du må ikke have modtaget kontanthjælp/lignende ydelser inden for de seneste 4 år. Endelig skal du have råd til at betale udgifterne til familiesammenføringen. Alle disse krav til familiesammenføring kan gøre det svært for familier at være sammen i Danmark. Se mere her om hvordan du kan familiesammenføre. Det er en stor fordel at du kan få en familiesammenføring gennem disse krav, hvor du kan få den hvis bare du opfylder disse.

 

Det er svært at leve op til familiesammenføring krav

familiesammenføring er ikke en let proces. Der er mange krav, der skal opfyldes, for at en ansøgning kan blive godkendt

Nogle af de vigtigste krav er bl.a

  • at have en sponsor i Danmark, som er villig og i stand til at støtte dig økonomisk
  • at bevise, at du har en stærk tilknytning til Danmark, f.eks. familiebånd eller tidligere studier eller erhvervserfaring i landet
  • at vise, at du kan forsørge dig selv økonomisk, enten gennem beskæftigelse eller på anden vis
  • bestå en dansksprogsprøve på et godkendt niveau

Hvis du ansøger om familiesammenføring med en anerkendt flygtning, kan du være undtaget fra nogle af disse krav. Det er dog stadig vigtigt at rådføre sig med en erfaren immigrationsadvokat for at sikre, at din ansøgning har de bedste chancer for succes.

 

Forskellige krav til familiesammenføring

kravene til familiesammenføring varierer fra land til land. For at blive genforenet med din familie skal du opfylde de specifikke krav i det land, du befinder dig i, for at blive genforenet med din familie
Nogle almindelige krav til familiesammenføring er bl.a

  • Bevis for, at du har et gyldigt forhold til dit familiemedlem (f.eks. ved hjælp af fødselsattester, ægteskabsattester osv.)
  • Vise, at du kan forsørge dig selv og din familie økonomisk
  • Opfylde visse krav til helbred og karakter

Hvis du ikke er sikker på, hvilke krav der gælder for familiesammenføring i dit land, er det bedst at tale med en immigrationsadvokat eller embedsmand, som kan rådgive dig.