Skab det bedste grundlag for din babys udvikling med spændende babylegetøj

Leg er enormt vigtigt, når det kommer til din babys udvikling. Her gør baby sig nemlig en masse gode erfaringer og opbygger nye evner, der er nyttige hele livet igennem. Med spændende babylegetøj vil din baby møde nye udfordringer, som stimulerer nysgerrigheden og indbyder til at udforske og eksperimentere.

I artiklen her kan du læse mere om, hvordan du vælger det bedste babylegetøj til din baby.

Farverigt babylegetøj fanger den nyfødtes opmærksomhed

På det biologiske plan er vi mennesker programmerede til at lege. Typisk sker det helt spontant, og børn kan simpelthen slet ikke lade være. Børn kaster sig faktisk ud i leg allerede fra de er nyfødte. Her undersøger baby forskellige farver, former og lyde. Til at begynde med kigger og lytter barnet, og sidenhen undersøges legetøjet sansemotorisk, f.eks. ved at røre ved det og putte det i munden.

I den første tid, fra 0-3 måneder, hvor babyer endnu ikke kan tage fat om ting, holder de af at kigge og lytte. Da deres syn er sløret, kan de den første måned kun se det, der er ca. 30 cm fra deres ansigt. Det slørede syn betyder, at babys opmærksomhed bliver fanget af stærke farver og kontraster. Babylegetøj med kontraster og farver er derfor altid et hit.

Derudover nyder babyer også lyde og bevægelse, så babylegetøj, der kan spille beroligende melodier og bevæge sig roligt, er derfor også et rigtig godt valg. Det kan f.eks. være uroer og rangler, der kan sige lyde.

Legetøj med forskellige teksturer og materialer

Efterhånden som babyer udvikler deres motoriske evner, vil de værdsætte babylegetøj med forskellige teksturer, materialer og lyde. Når de er mellem 3-6 måneder, kan de begynde at få fat i legetøjet, og derfor skal der naturligvis være noget for dem at undersøge og udforske.

I denne alder begynder mange børn faktisk at knytte sig til bamser og dukker. Af den grund kan det være en god idé at give dit barn en blød og sød dukke eller bamse, der naturligvis er godkendt til babyer.

Da babyers syn endnu ikke er fuldt udviklet, sætter de stadig pris på stærke farver og kontraster. Vælg f.eks. stof- og sansebøger, som baby kan røre ved og herved udforske sanserne. Også rangler med forskellige ting på, gerne nogle der kan sige lyde, er meget velegnede.

Hos Legebyen.dk finder du nøje udvalgt og sikkert babylegetøj og aktivitetslegetøj med høj legeværdi, der bidrager positivt til din babys udvikling.