Skab et læsehjørne i haven

Man kan indrette ens have på mange måder og faconer. Men det kan i den grad anbefales at gøre brug af ruminddeling udendørs, ligesom du ville gøre indendørs. Denne ruminddeling kan skabes i kraft af planter, hække og læhegn.

Et godt tip er at indrette et læsehjørne, hvor man kan komme helt ned i gear og slappe af.

Læn dig tilbage og nyd roen
Det kan anbefales at have nogle bløder møbler i haven, såsom loungemøbler eller en solseng, hvor man for alvor kan læne sig tilbage og nyde stilheden. Dette kan både være med en god bog mellem hænderne, eller med din smartphone/tablet/computer hvor du kan læse e-bøger. Det kan også være, at du skal holde dig opdateret omkring nyhederne i dit lokalområde på diverse netaviser – fx Gentofte Netavis. Her kan du blive informeret omkring kultur, foreningsnyt og generelle nyheder i nærområdet.

Når mørket falder på i løbet af sommeraftenerne, så kan det også være en fordel at sidde ved en lysende skærm og læse nyhederne. Dette er en smule vanskeligere med en fysisk bog.

Brug læsehjørnet året rundt

Men hvorfor kun bruge læsehjørnet om sommeren? Med den rette indretning kan du ligeledes benytte hyggehjørnet i overgangsmånederne – forår og efterår.

  • Først og fremmest så er det en god idé at skabe en form for læ hen over læsehjørnet. Dette kan fx enten være i form af en markise eller en stor parasol.

  • Skab noget hygge og varme. Fyld læsehjørnet op med en masse varme tæpper og puder. Skaber dette ikke nok varme? Så kan det anbefales at investere i en terrassevarmer, som straks vil varme hjørnet op. Den kan både placeres ved bordet eller på parasollen.

Med få elementer kan du altså skabe et læsehjørne, som kan bruges det meste af året. Husk de hyggelige lanterner, som skaber ekstra meget hygge.