Skab et læsehjørne i haven

26. september 2021

Man kan indrette ens have på mange måder og faconer. Men det kan i den grad anbefales at gøre brug af ruminddeling udendørs, ligesom du ville gøre indendørs. Denne ruminddeling kan skabes i kraft af planter, hække og læhegn.

Et godt tip er at indrette et læsehjørne, hvor man kan komme helt ned i gear og slappe af.

Læn dig tilbage og nyd roen
Det kan anbefales at have nogle bløder møbler i haven, såsom loungemøbler eller en solseng, hvor man for alvor kan læne sig tilbage og nyde stilheden. Dette kan både være med en god bog mellem hænderne, eller med din smartphone/tablet/computer hvor du kan læse e-bøger. Det kan også være, at du skal holde dig opdateret omkring nyhederne i dit lokalområde på diverse netaviser – fx Gentofte Netavis. Her kan du blive informeret omkring kultur, foreningsnyt og generelle nyheder i nærområdet.

Når mørket falder på i løbet af sommeraftenerne, så kan det også være en fordel at sidde ved en lysende skærm og læse nyhederne. Dette er en smule vanskeligere med en fysisk bog.

Brug læsehjørnet året rundt

Men hvorfor kun bruge læsehjørnet om sommeren? Med den rette indretning kan du ligeledes benytte hyggehjørnet i overgangsmånederne – forår og efterår.

  • Først og fremmest så er det en god idé at skabe en form for læ hen over læsehjørnet. Dette kan fx enten være i form af en markise eller en stor parasol.

  • Skab noget hygge og varme. Fyld læsehjørnet op med en masse varme tæpper og puder. Skaber dette ikke nok varme? Så kan det anbefales at investere i en terrassevarmer, som straks vil varme hjørnet op. Den kan både placeres ved bordet eller på parasollen.

Med få elementer kan du altså skabe et læsehjørne, som kan bruges det meste af året. Husk de hyggelige lanterner, som skaber ekstra meget hygge.

Relateret Artikler

Alt du skal vide om at få et nyt tag samt prisen på et nyt tag

Alt du skal vide om at få et nyt tag samt prisen på et nyt tag

At investere i et nyt tag til ens hus er en vigtig beslutning, som mange boligejere står over for på et eller andet tidspunkt. Selvom det kan være en omkostningstung proces, er der flere faktorer, der kan indikere, hvornår det er det rette tidspunkt at investere i et...

4 grunde til at vælge Enggårdens havemøbler

4 grunde til at vælge Enggårdens havemøbler

Har du brug for nye havemøbler til at pynte på terrassen eller balkonen? Overvej at investere i Enggårdens Havemøbler - en ægte dansk klassiker til udendørs brug. Hvorfor vælge netop disse møbler? Her er fire grunde til at overveje det.Kvalitet og holdbarhed:...

Kattens bedste ven: En guide til et katte kradsetræ

Kattens bedste ven: En guide til et katte kradsetræ

Katte er nogle af de mest elskede kæledyr i verden, og for god grund! De er bløde, kærlige og kan være en stor kilde til glæde og underholdning i vores liv. Men som alle katteejere ved, kommer katte med deres egne unikke udfordringer. En af disse udfordringer er at...