Skal jeg vælge en revisor eller en bogholder?

Det er en udbredt misforståelse i Danmark, at en revisor og en bogholder er den samme stilling. Dette vil du blive klogere på i de nedenstående afsnit, hvor du vil blive præsenteret for, hvordan en revisor og en bogholder adskiller sig fra hinanden. Du vil i den sammenhæng også blive introduceret for, hvorfor det er essentielt at vælge den rigtige revisor til din virksomhed.

Hvorfor tror mange, at det er den samme stilling?

Der er gode grunde til, at der er mange, der tror, at de forskellige stillinger indebærer de samme ting. Både revisoren og bogholderen beskæftiger sig med tal, men der er forskel på, hvordan de beskæftiger sig med tal.

Som udgangspunkt er det revisorens arbejdsopgave at stå for årsafslutninger og indberetninger, hvor bogholderen står for den løbende bogføring i løbet af året. I den sammenhæng skal det siges, at en revisor også kan klare den løbende bogføring, men det fungerer ikke den anden vej rundt.

Hvorfor fungerer det kun den ene vej rundt?

Hvis man er revisor, har man en beskyttet titel, som man har fået ved hjælp af en revisoruddannelse. En bogholder er derimod ikke en beskyttet titel, hvilket betyder, at alle og enhver i teorien kan kalde sig for bogholder. En bogholder er dog ofte uddannet som kontor- eller økonomielev. En revisor er også altid medlem i en af følgende organisationer:

  • Foreningen af Stats autoriserede Revisorer
  • Registrerede Revisorer
  • Foreningen Danske Revisorer

Hvorfor skal jeg vælge en revisor?

Du skal vælge en revisor til din virksomhed, hvis du ikke ønsker at gå på kompromis. En revisor kan – som nævnt i det ovenstående – klare samtlige økonomiske arbejdsopgaver, der skulle være aktuelle for din virksomhed. En revisor er ydermere uddannet til at rådgive dig bedst muligt, når det kommer til at træffe økonomiske beslutninger i din virksomhed.