Svanen – Et Arne Jacobsen mesterværk

13. august 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Det har næppe gået nogen menneskers næse forbi, at Arne Jacobsens møbler er nogle af de mest efterspurgte på markedet. Arne Jacobsen Svanen er en af de mest kendte. Møblet blev lanceret i 1958, da Arne Jacobsen var i gang med at opføre SAS Royal hotellet. I den forbindelse stod han også for møbleringen af hotellet. Her blev både Ægget og Svanen lanceret. Begge stole udviklede sig til at blive tidsløse klassikere i hele verdenen.

Svanen blev oprindeligt designet til loungeområderne og lobbyen i Royal Hotel i København. Svanens design var en nyskabelse i moderne møbelkunst. Stolen havde nemlig ingen lige linjer, men i stedet kurver. Samtidig kunne stolen bruges som en læsestol i hjørnet eller til et skrivebord eller meget andet. Funktionaliteten og materialevalget gjorde den til en af de mest revolutionerende og anerkendte designs på både det danske men også det udenlandske marked.

En æra i dansk møbeldesign

Arne Jacobsen slog for alvor igennem i 1950’erne, da han sammen med firmaet Fritz Hansen stod bag den laminerede stol Myren. Herfra så de sig aldrig tilbage og skabte kæmpe succeser som 7’eren, Svanen og Ægget. Alle blev de tydelige symboler på dansk og skandinavisk møbeldesign, som blev både eftertragtet og berømt i resten af verdenen.

De mange succeser blev skabt på baggrund af Arne Jacobsens ophav som arkitekt og designer. Stolene blev nemlig ofte designet som en del af et større projekt. Arne Jacobsen stod nemlig bag flere ikoniske bygninger, som den dag i dag står som tydelige varetegn i København. Nationalbanken og SAS Hotellet er to af de mest tydelige byggeprojekter. I forbindelse med sine mange opgaver som arkitekt, udviklede Arne Jacobsen også en næse for at indrette lokalerne med nye designmøbler, som han også stod for. Både Ægget og Svanen var således en del af interiøret.

Eksperter i Arne Jacobsen stole

Vil du også have fingrene i f.eks. Arne Jacobsens Svanen, så er Møbelpolstren.dk et rigtig godt bud. Med rødder i dansk designtradition har Møbelpolstren.dk specialiseret sig i at restaurere klassiske møbler, hvor især Arne Jacobsens mange fantastiske stole har været i centrum. Arne Jacobsen Svanen er en af dem, der kan købes både brugt og fra ny. Firmaet importerer selv skind fra et garveri i Norditalien, som sikrer det højeste standard af skind til betrækningen af møblerne. Ejerne har været en del af branchen i over 25 år, og du er derfor sikret stor ekspertise, sikkerhed og en god behandling.

Relateret Artikler

Understrygning af tegltag

Understrygning af tegltag

Mange huse er bygget med et undertag af plastik. I disse huse kan det give rigtig god mening at få lavet understrygning. Med tiden kan undertag i plast nemlig begynde at gå i stykker, hvilket kan gøre taget utæt. I disse tilfælde er understrygningen et godt, billigere...

Guiden til det perfekte badeværelse

Guiden til det perfekte badeværelse

Badeværelset er ofte et overset rum, men altså ikke et ubetydeligt rum. Det kan dog være svært at finde den rigtige inspiration. Men dette guider vi dig heldigvis gennem her. Uanset om du har et småt eller stort badeværelse, så kan du med få elementer skabe et...

Forlæng dagene med en terrassevarmer

Forlæng dagene med en terrassevarmer

Elsker du sommeraftener på terrassen og ønsker at forlænge dem? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Med terrassevarmer kan du forlænger de hyggelige sommeraftener på terrassen eller altanen. Man vil typisk tage varmeren i brug når solen er nede eller...