Understrygning af tegltag

Mange huse er bygget med et undertag af plastik. I disse huse kan det give rigtig god mening at få lavet understrygning. Med tiden kan undertag i plast nemlig begynde at gå i stykker, hvilket kan gøre taget utæt. I disse tilfælde er understrygningen et godt, billigere alternativ til en udskiftning af taget. Man bruger en elastisk fugemasse, som opvarmes, så den kan tåle både høje sommertemperaturer og holde sig tæt i vintermånederne. Virkelig mange danske huse har et dårligt undertag, men problemet kan løses med understrygning. Understrygningen laves fra indersiden af taget. Fugemassen, som bruges til understrygningen, har de samme gode egenskaber som den, der bruges til overstrygning. Den er super holdbar og beskytter mod, at eksempelvis slagren og fygesne trænger gennem taget. Hvis du har et hus med tegltag og dårligt undertag, er denne metode den bedste, der findes, som kan løse problemet. Forlæng levetiden af dit eksisterende tag og få repareret utætheder med understrygning af tegltag.

Sådan laves understrygning

Understrygning kan styrke dit eksisterende tag og forlænge dets levetid. Alle tage skal vedligeholdes løbende, hvis man ønsker, at det skal holde i lang tid. Det er derfor en super god investering, at få lavet understrygning. Man undgår nemlig at skulle betale mange penge for et nyt tag, når det, man allerede har, ikke holder tæt længere. Når man laver en understrygning af et tag, så bliver alle tagets utætheder repareret, og det bliver modstandsdygtigt overfor det skiftende danske vejr. Det første, man gør, er at fjerne gammel, revnet understrygning. Hvis taget førhen har været understrøget, så kan der nemlig sidde gammel fugemasse og mørtel, som skal fjernes. Derefter forvandes de områder, som skal fuges. Sidste step er den egentlige fugning/understrygningen. I dette step er det vigtigt, at den fugemasse, som benyttes, er i den allerhøjeste kvalitet. I så fald kan den nemlig holde længe og fungere bedst muligt.

Understrygning i forbindelse med nybyggeri og renovation

Understrygning laves typisk i forbindelse med renovering eller reparation af ældre tage, men det kan også være en god idé at få lavet understrygning i forbindelse med nybyggeri, så man kan sikre, at taget fungerer optimalt og i lang tid. Hvis man får lavet taget bedst muligt fra starten af, så kan man være sikker på, at det fungerer så godt, som det overhovedet kan, og at det holder i lang tid. Med et godt tag er man sikret mod blandt andet slagregn og fygesne.