Undgå kalk i vandet med et blødgøringsanlæg

Ønsker du lækkert og kalkfrit vandet i husstanden? Så bør du overveje at invester i et blødgøringssanlæg.

Med et blødgøringsanlæg undgår du, at kalken i dit vand når frem til vandhanen, elkedlen, kaffemaskinen eller bruseren. Hvis du vælger at investere i et bløgøringsanlæg, er det vandet i hele din bolig, der er dækket ind. En af de mange fordele ved ikke at have kalk i vandet er, at rengøringen bliver meget nemmere, da du bliver fri for kalkpletter på fliser og klinker. Uden kalk i vandet vil du også opleve at få blødere sengetøj og håndklæder. Du forlænger samtidig levetiden for din kaffemaskine, vaskemaskine og elkedel.

Det er ikke så lige til at installere et blødgøringsanlæg, så dette skal du selvfølgelig ikke selv ordne – lad i stedet de professionelle om det. På den måde er du sikker på, at anlæggets indstillinger passer, og hårdheden på vandet forbliver, som du ønsker. Hvis dit anlæg er blevet beskidt, kan eksperterne også hjælpe med at desinficere slatbeholderen.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her mere information omkring installation af blødgøringsanlæg.

Mange fordele ved et blødgøringsanlæg?

Lidt over en million danskere bor i områder, hvor drikkevandet er hårdt eller meget hårdt på grund af kalk. Meget kalk i vandet betyder blandt andet, at man skal bruge mere sæbe for at vaske tøjet rent, at der kommer kalkrande på badeværelset, og at husholdningsapparater slides hurtigt. Af netop den grund kan der både være økonomiske og miljømæssige gevinster at få installeret et blødgøringsanlæg.

Vandforsyningen i Danmark bygger på rent grundvand, som kun skal gennemgå en simpel behandling for at kunne bruges som drikkevand. Nogle steder i landet er ressoucerne af rent grundvand under pres. Dette kan skyldes forurening med miljøfremmede stoffer eller et for højt indhold af naturligt forekommende stoffer. I visse tilfælde kan det derfor være en stor fordel at investere i et blødgøringsanlæg. Du får samtidig også et sundere indeklima med vand uden kalk i form af et blødgøringsanlæg, da fugten ikke kan hobe sig op, når der er manglende kalkaflejringer. Dermed bliver der ikke dannet grobund for bakterier, mug og skimmelsvamp.

Der er altså mange fordele ved at installere et blødgøringsanlæg, og du vil med garanti ikke fortryde det.