Vælg uddannelse med hjertet

Er du et ungt individ, der har afsluttet en ungdomsuddannelse? Så står du garanteret ansigt til ansigt med valget om, hvorvidt du vil tage en videregående uddannelse efter gymnasiet. Det er langt fra sikkert, at du har noget begreb om, hvilken du vil tage, hvis du beslutter at tage en. Det kan du hjælpes med her.

Vælg ikke med udgangspunkt i, hvad der er på mode

Man kan ikke pege på en bestemt grund til, at det er en god idé at tage en videregående uddannelse. Lige så er det umuligt at sige til en gruppe af forskellige mennesker, at netop én bestemt uddannelse er den bedste at tage. Det skyldes, at vi heldigvis har forskellige kompetencer og interesser. Derfor skal du heller ikke basere dit valg på, hvad mange andre vælger. Det kan sagtens være, at de ville føre noget positivt med sig for dig, men det kan for mange blive et for usikkert grundlag for succesen på uddannelsen, hvis man vælger den, fordi den er på mode. Bor du i Randers, kan du læse på din netavis omkring uddannelse i dit område, hvis du synes, at lokationen spiller en stor rolle i forbindelse med din endelige beslutning.

Gør valget nemmere for dig selv

Det kan være utroligt hovedbrydende at skulle vælge mellem to umiddelbart lige spændende uddannelser, hvis du overhovedet ikke hælder mod en mere end en anden.

Da kan du for det første blive hjulpet af at rådføre dig hos dine venner og bekendte ift., hvad de tror, vil være bedst for dig. Derudover kan du forsøge at skrive ned – for at gøre det overskueligt – hvilke fordele og ulemper, der er ved de to uddannelser. På den måde kan du enten træffe dit valg ud fra, hvilken uddannelse, du kunne finde flest fordele ved, eller ud fra, hvilken uddannelse der havde de væsentligste fordele ifølge dig.